_promo.png2
Becky Bona Fornax Tisk

Becky Bona Fornax se v srpnu 2017 narodilo šest štěňátek - dva pejsci a čtyři fenečky. Z Elisy je tak rázem babička a z Ariny prababička. Majitelům moc gratulujeme a přejeme hodně radosti se svou novou smečkou.

Na klubové výstavě 21.5.2016 získala Becky v otevřené třídě od hodně přísné švédské rozhodčí známku výborná a krásný posudek

V březnu 2016 se Becky jako druhá z vrhu podrobila rentgenům kloubů a také ona s nejlepším možným výsledkem - DKK A/A, DLK 0/0, negativní. Gratulujeme majitelům a přejeme úspěšnou bonitaci!

Becky v 15 měsících při nácviku obran:

Becky v 9 měsících na svodu mladých (ta nalevo, napravo je sestra Bernadeta):

Ahoj,

posílám aktuální foto, kdy Becky se aktivně účastní práce na zahradě (bohužel má poněkud jiné představy než já :-). Váha v necelých 9 měsících 34,8 kg. A na cvičák už chodíme s velkými pejsky:


Becky 6 měsíců, 32,3 kg:

Becky morduje brášku Barneyho na srazu vrhu B v půl roce. Brigitě vlevo je to jedno

Nácvik nastupování, tedy spíš nakládání do auta a vykládání z auta. Tři vteřiny lehké paniky když se "psí plachta" nechovala jako standardní pevný povrch. Dva piškoty a vše se změnilo v naprostou samozřejmost. Zabouchnutí dvířek vůbec neregistruje, dál šmejdí po sedačce. Jedněmi dveřmi naložit, druhými vyložit, zábava, ještě jednou...
Vydává se stále dál. Včera byl oblíbený les. Nějakou ztrátu vizuálního kontaktu s námi nijak zvlášť neřeší. (Ten les je na zahradě. Předešlí majitelé tady vysadili několik smrků a tújí. Je tady fakt všechno. :o) ) Na zavolání se vynoří z větví a přiběhne. Jako každé mládě je den ze dne jiná. Předešlá paličatost jí opět přešla a je zase vcelku dobře ovladatelná. Trochu mne překvapuje, že se bez problémů nechá odvolat i z honu na kocoura. Není to vždy na poprvé, ale i ve stavu "lovecké vášně" zareaguje a přijde.

Becky bydlí jen kousek od Příbrami, těšíme se na setkávání.

Včera Becky dostala novou hračku. Krabičku od Dologranu (řádně uzavřenou) s kuličkami z ložiska. Vydává to zvuk jako když padá železářství. A mělo to naprostý úspěch. Okamžitě jí ulovila a odnesla do obýváku. (Kocour z toho měl málem infarkt. :o) ) Bobky a loužičky děláme převážně venku. (Jen sem tam se nezadaří. :o) ) Po probuzení a po jídle se chodí na zahradu, kde je spousta příležitostí cokoliv "oloužičkovat a obobkovat". Kdo by za piškot nevyužil příležitost, že?
Je dost samostatná, což dokázala dnes poté, co ji omrzela sousedka. Prostě se sebrala a odešla za roh stopovat myši, zatímco mne tam nechala samotného. Stačily v podstatě tři dny a teritorium je její. Na souseda štěká a vrčí ze strategické pozice na schodech před dveřmi. (Ne, nestojím za ní. :o) )
V sobotu si vynutila změnu ve stravování. Granule už jenom zvlhčujeme, nenamáčíme. V namočených se povrtala a nechala je být. Tak teď jen trochu vody chvilku před podáváním, aby se na povrch "oslizly" a hurá na to. Žere 4 x denně a ještě preventivně několikrát kontroluje misku, jestli tam něco, čistě náhodou, nepřibylo. Dnes na mne poprvé zavrčela. Hned jsme si vyjasnili pozice. Byla překvapená a pak chvíli uražená, ale obratem jí to přešlo. Spor se nevedl o nic menšího, než o kšíry do auta. Těžce jí zasáhlo, co jsme jí to navlíkli a začala je ohryzávat.

7 týdnů, hmotnost 6,7 kg:

6 týdnů, hmotnost 5,6 kg:

5 týdnů, hmotnost 4,46 kg:

4 týdny, hmotnost 3,35 kg:

3 týdny, hmotnost 2,50 kg:

2 týdny, hmotnost 1,52 kg:

7 dní, hmotnost 870 g:

fenka, porodní hmotnost 460 g